Made in Pasila

Yhdessä olemme enemmän

Made in Pasilan jäseniä.

Kolme vuotta sitten perustettu Made in Pasila on juuri nyt tilanteessa, josta on hyvä lähteä kehittämään toimintaa. Osuuskuntamme jäsenet hyötyvät edullisista palveluista sekä mahdollisuudesta yhteistyöhön ja vertaistukeen. Käynnissä oleva jäsenhankintakampanja tuo uusille jäsenille erityisen edun.

Made in Pasilan perustamisesta tulee kuluneeksi tänä keväänä kolme vuotta. Keväällä 2018 istuimme Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Pasilan toimipisteessä perehtymässä osuuskuntatoimintaan ja osuuskunnan perustamiseen. Journalismin koulutusohjelmassa tarjolla ollut kurssi järjestettiin muutaman vuoden välein ja se tähtäsi uuden, opiskelijoiden perustaman media-alan osuuskunnan käynnistämiseen.

Kurssin loppuessa oli päätöksen aika: perustaisimmeko osuuskunnan ja jos perustaisimme, ketkä lähtisivät mukaan? Osalla kurssilaisista ei osuuskunnan perustaminen ainakaan siinä vaiheessa ollut tarkoituksenakaan, mutta jäljelle jäi 10 journalistia, jotka olivat valmiita tarttumaan haasteeseen.

Emme varmaankaan tarkalleen tienneet, mihin olimme lähtemässä. Kolmeen vuoteen on mahtunut niin onnistumisia kuin harha-askelia. Kaiken oppimamme jälkeen tekisimme monen asian myös toisin. Nyt olemme kuitenkin päässeet vakaaseen tilanteeseen, josta on hyvä jatkaa toiminnan kehittämistä.

Yhteistyötä ja sparrausta

Made in Pasila on yhteisö, joka tukee jäsentensä työllistymistä ja ammatillista kehittymistä vertaistuen ja yhteisten projektien kautta.

Järjestämme säännöllisesti jäsentapaamisia. Koronatilanteen vuoksi tapaamiset on viime aikoina pidetty etäyhteydellä, mutta alkuvuonna tehdyn jäsenkyselyn perusteella jäsenemme odottavat jo malttamattomina aikaa, kun voimme tavata taas kasvokkain. 

Hiljattain olemme aloittaneet myös palvelun, jossa jäsenet voivat saada muilta jäseniltä palautetta omista töistään ennen tilaajalle toimittamista. Toinen uutuus on tämä blogi, jota kaikki jäsenemme pääsevät halutessaan kirjoittamaan.

Jäsenkyselyssä Made in Pasilan jäsenet pitivät osuuskunnan tärkeimpinä palveluina yhteistyötä ja sparrausta sekä mahdollisuutta saada osuuskunnan kautta toimeksiantoja. Jäsenemme siis todella kokevat, että olemme yhdessä enemmän.

Lisää osaajia kaivataan

Osuuskunnan jäsenmäärä on pysynyt jokseenkin samana viime vuosien ajan. Jo alusta asti on ollut selvää, että pyrimme hieman nykyistä isompaan jäsenmäärään, jotta voimme tarjota entistä monipuolisempia palveluita ja ottaa vastaan myös laajoja, monenlaista osaamista vaativia toimeksiantoja. Otamme jäseniksemme sekä kokeneita että aloittelevia media-alan ammattilaisia. 

Osuuskunnassamme on tällä hetkellä erityisesti journalistisen kirjoittamisen ammattilaisia, mutta myös useampia valo- ja videokuvauksen osaajia. Osalla jäsenistä on osaamista myös kääntämisestä, kuvittamisesta tai graafisesta suunnittelusta. Näiden alojen osaajille on siis tarjolla hyvin vertaistukea.

Lisäksi kaipaisimme joukkoomme esimerkiksi koodareita sekä datan, visuaalisuuden ja markkinoinnin osaajia. 

Liity jäseneksi – nyt se on erityisen kannattavaa! 

Made in Pasilalla on käynnissä jäsenhankintakampanja, jossa uusi jäsen saa ensimmäisen laskutus- ja palkkionmaksupalvelun käyttökerran veloituksetta. Kampanja on käynnissä 31.8.2021 asti, joten liitythän ennen sitä. Lue alta lisää jäsenyyden hyödyistä!

Neljä syytä liittyä Made in Pasilan jäseneksi

  1. Laskutus- ja kirjanpitopalvelumme ovat edulliset verrattuna moniin muihin alan toimijoihin. Kun laskutat työsi Made in Pasilan jäsenenä, maksat laskutuspalvelusta hallintokorvauksena vain viisi prosenttia verottomasta myyntilaskun summasta. Hallintokorvauksen summa on kuitenkin aina vähintään 20 euroa. Kun liityt 31.8.2021 mennessä, saat ensimmäisen  laskutuksen ja palkkionmaksun veloituksetta!
  2. Saat tukea omien projektiesi läpivientiin. Järjestämme säännöllisesti jäsentapaamisia, ja saat halutessasi palautetta omista töistäsi ennen tilaajalle toimittamista.
  3. Saat tarvittaessa työparin tai isomman työryhmän. Vertaistuen lisäksi löydät meiltä myös työparin tai -ryhmän isompiin projekteihin.
  4. Et huku massaan. Osuuskunta on tasa-arvoinen yhteisö, jossa jokainen jäsen on yhtä tärkeä ja jokaisella on yhtä suuri ääni päätöksenteossa. Haluamme olla tarpeeksi iso vastaamaan isoimpienkin asiakkaiden tarpeisiin, mutta samalla riittävän pieni, jotta jokainen jäsen saa osuuskunnasta iloa ja hyötyä.

Riikka Kotiranta

Riikka Kotiranta

Hallituksen puheenjohtaja

Arkisto